ΕΠΗΡΕΑΖΟΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

 ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΜΕΛ

ΕΠΗΡΕΑΖΟΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2023

Η ΕΜΕΛ σε συνέχεια προηγούμενων ανακοινώσεων μετά τη διακοπή παροχής υπηρεσίας, σε τακτικά και μαθητικά δρομολόγια, από όσα λεωφορεία, άνω των 22 θέσεων επιβατών, δεν διαθέτουν σύστημα αυτόματης κατάσβεσης πυρκαγιάς στο χώρο του κινητήρα και σε σχέση με την προσωρινή διακοπή εξυπηρέτησης μαθητών σε μικρό αριθμό σχολικών δρομολογίων, ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Από το πρωϊ της 7ης Δεκεμβρίου, το σχολικό δρομολόγιο που μεταφέρει μαθητές από Σιλίκου, Λάνεια και καταλήγει στο Γυμνάσιο Λεμύθου, θα διεξάγεται εκ νέου από αύριο το πρωί κανονικά. Επίσης υπενθυμίζεται ότι, το σχολικό δρομολόγιο από Ασγάτα προς Λύκειο Λινόπετρας, Αγιο Νικόλαο, Αγιο Αθανάσιο, Α Τεχνική διεξάγεται επίσης κανονικά.

Στα υπόλοιπα δρομολόγια που διακόπηκαν (προηγούμενες ανακοινώσεις) η διακοπή υπηρεσίας συνεχίζεται, ενώ η ΕΜΕΛ κάνει ότι είναι αναγκαίο για μείωση της ταλαιπωρίας του μικρού αριθμού μαθητών που επηρεάζονται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση όλων των δρομολογίων.

Διευκρινίζεται ότι, όλα τα λεωφορεία της ΕΜΕΛ που χρησιμοποιούνται σε τακτικές αστικές και περιφερειακές διαδρομές που εμπίπτουν στην ανακοίνωση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων (άνω των 22 θέσεων επιβατών), διαθέτουν σύγχρονα και πιστοποιημένα ευρωπαϊκών προτύπων συστήματα αυτόματης κατάσβεσης πυρκαγιάς στο χώρο του κινητήρα, πέραν των εγκεκριμένων πυροσβεστήρων εντός των λεωφορείων και όλων των προβλεπόμενων αισθητήρων.

Ως εκ τούτου, δεν επηρεάζονται από την ρύθμιση του Υπουργείου Μεταφορών και οι τακτικές διαδρομές συνεχίζουν να διεξάγονται κανονικά.

Υπογραμμίζεται ότι, τα εν λόγω λεωφορεία, πληρούν όλες τις προδιαγραφές ηλικίας και ασφάλειας που τίθενται μέσω Οδηγιών και Κανονισμών της Ε.Ε. έχουν τις απαραίτητες εγκρίσεις τύπου και έχουν περάσει επιτυχώς τους προβλεπόμενους τεχνικούς ελέγχους.